Annemle ablam pazar aksami aradilar, haberleri yeni izlemisler, aglamislar mitingi gorunce. Ordan nasil gorunuyor peki diye sordular, acikca soyledim: Korkutucu, tatsiz. O aksam butun haberleri iyice dinledim, dun elime gecen her gazeteyi uzun uzun okudum, yine degismedi hissim. Tatsiz gorunuyor. Dunyanin bu kismi ellerinde bayraklar, nufusun bir kismini acik acik dislayarak marslar soyleyen topluluklardan korkmayi unutmadigindandir belki, olay buranin medyasinda bir kutuplasma, bir uzaklasma hikayesi olarak anlatiliyor, daha sadece bir gun evvel ayni yerde patlayan bombayi da ekleyerek.

Ohoo, artik gavur olmussun sen, burda olsan sen de oralardaydin diyorlar, anlatamiyorum. 'O' kisi ben degilim. Kimsenin kanalturkleyicisi degilim, kalabaliktan tiksinirim. Basimin acikligindan dolayi bana 'ama' sen modernsin diyen Avrupaliya ne denli uyuz oluyorsam, ayni muameleyi bana Turkiye'de yapan, belirli bir cevrenin mahsuluyum diye elimde bayraklarla, askili tisortlerimle* meydanlara dolusup Atam Atam baak nasi korkuttuk onlari diye histeri krizi gecirmemi bekleyen insanlara ayni derecede uyuzum. Aklimi henuz darbeci pasalarin ellerine kapanip bizi kurtarin diyecek kadar, bu igrenc secim sistemiyle kendine bir sekilde 'sol' parti diyen adamlara, aman otekiler iktidara gelmesin diye, ya da elin hirsiz ugursuzuna ay meclise girse ne komik olur diye oy verecek kadar kaybetmedim. Allah o gunleri gostermesin.

* Askili tisort deyip de gecmemek lazim, lutfen, bu bir kiyafet degil, bir sembol. Pazar gunu Radikal'in kadrolu gunah kecisi-sinir sahsiyeti Nur Cintay mitingden bekledigi kilik kiyafeti yazmis, mizah anlayisi enginlere sigmayan hiyarlar bugun cevap vermis. Dun Spits aynen bu minvalde bir yazi yayinladi halbuki. Mitingde olan bitenden cok kizlarin terliklerinden sortlarindan, askili tisortlerinden sari saclarindan aman aman nasil da bira ictiklerinden bahsetmisler elbette.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Denizcim herhalde "oradan" oyle gorunuyor. Radikal Gazetesi'ne gelince giderek nasil tum yazarlari daha nasil sevimsizlesebilir merak ediyorum. Ille ayriksi, ille acimasiz, sanki hepsinin kuyruk acisi var birseyden dolayi, bu kadar mutsuz tipi (Perihan Magden, Nuray Mert, Nur Cintay, Ismet Berkan)nasil bir gazetede toplamislar tebrik ederim.
ZanZara dedi ki…
katılıyorum sana buralardan öyle görünüyor, bir kutuplaşma olduğu ve olacağı açık, zaten taraf olmaya gidiyor insanlar ve neye taraf olmadıklarını da açıkça dile getiriyorlar,ne darbe ne şeriat diyorlar,ben samimi olduklarına inanıyorum,orda olsam zaten katılırdım.katılan insanları bir kalıba sokmak yerine ne dediklerini duymaya çalışmak daha doğru olur diye düşündüm.
AluminyumFolyo dedi ki…
ya evet deniz ya ne kadar güzel söylemişsin. ben mail adresimin olduğu ve bana - her bilinçli(!) türk insanı gibi ulusalcı olduğum varsayımıyla hareket ederek- akepe ne kadar haindir, yılmaz erdoğan ne kadar kürttür mailleri döşenen kitleye buna benzer bir şeyler yazmak istiyodum. kopyala-yapıştır yapabilir miyim?? :D

bir de yoruma link koymayı bilmiyorum, sen okumadıysan şunu kopyalamak ve yapıştırmak suretiyle yıldırım türker'in pazartesi günkü radikal'deki yazısını okusana, ben çok sevdim:

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=221179
Karanlık dedi ki…
Merak etme buradan da farklı görünmüyor.Çağdaşlığı ve Atatürk sevgisini kıyafete endekslemek nasıl bir zihinin eseridir bilmiyorum ama burada hayli prim yapıyor.Sanırım orada da var aynı zihniyette insanlar.
Adsız dedi ki…
cok guzel anlatmissin dogru soze ne denir?
uzaktan
Deniz dedi ki…
Folyo darling, ben sizin bildiginiz modernlerden degilim de sen onlara:) Yaziyi cok begenerek okumustum ben de.

Soalone de sen de 'gavur musunuz siz' sorulariyla karsilasiyor musunuz bari, hadi ben uzaktayim diye yirtiyorum 'gavurluktan'
Adsız dedi ki…
Haklısın Denizim, ben buradayım ama farklı görmüyorum gördüklerim hissettiklerim seninle aynı mide bulandıran aynı şeyler ne yazık değil mi?
şimal
doli incapax dedi ki…
deniz, benim ilk gördüğüm yerde seni böyle şapur şupur öpesim var. (sanki devamlı görüyorum da)

başkentin göbeenden doli.
Timur dedi ki…
Merhaba ,
Ankara'daki mitinge katildim .
Katilmamin tek nedeni , AKP'nin meclis baskanligi ve basbakaliktan sonra bir de cumhurbaskanligini ele gecirmesini engellemek isteyenlere destek vermekti .
Malesef Turkiyemiz gerçek bir demokrasi degil , yani gucler ayriligi yok .
Dolayisiyla tek bir partinin her yerde olmasi bizim gibi ulkelerde cok tehlikeli .
Keske bizde de meclisin yaninda bir de senato olabilseydi ...
Posta gelince ; Ayşe sunu demis , Fatma sunu yazmıs hic onemli degil .
Oraya giden insanlarin cok buyuk bir kismi her turlu gududen uzakta , bireysel olarak mitinge katilan insanlardi . İnsanlar esiyle , cocuguyla gelmisti .
Lutfen TR'deki ya da Avrupa'daki medyayi cok ciddiye almayin .
Dunyada ozgur medya diye birsey yok .
Ozur dilerim , lafi cok uzattim .
sevgiler

timur
Elsa dedi ki…
gercekten çok güzel sanlatmışsınız. bu konuyla ilgili kısa bir yazı daha okumuştum burada ve o yazıyla bu blog ilgimi çekmişti ilk olarak.
sevgilerimle.

Popüler Yayınlar