Alisveris

Korktugum ve sonuna kadar inkar ettigim o gunler geldi: Kardesim evleniyor ve dugununde giyecek birseye ihtiyacim var.

Hiii, dusunmesi bile korkunc degil mi? Guzel allahim, bana yardim et.

'O' elbiseyi BANA BULDUR. O elbise...

O elbise...

Ordaaaa bir butik olsun uzakta, o butikte 'o' elbise olsun. O elbise benim kendimi icinde 'kendim' gibi hissettigim ama uzerime guzel oturan bir elbise olsun. Kimsede olmasin, sadece benim olsun. Guzel bir kumastan olsun, etiketi batmasin, hasa siyah olmasin, kizi verdik, yastayiz der gibi. Bembeyaz tenimde igrenc duracak bir renk hic olmasin. Sin sin sin sin....

Cumadan beri kisa, uzun, yakasi v seklinde, u seklinde, et rengi, boncuklu, caaartt kirmizisi, guzel mavisi, orasi fiyonklu, burasi yirtmacli, saten, gumus, lila, lime, lame, bronz, fileli, pileli, evaze etekli, tecavuze ugradim da geldim cinsinden yirtik yirtik etekli, hamile giysisi gibi, sirti acik, sirti kapali, tesettur defilesinden firlamis gibi, memelerimi butun aile efradindan esirgememek icin dizayn edilmis gibi, ic gosteren (avrupali kadinlarin sefaf giysi takintisi bir gun gecer mi? bir gun donumu gostermeyen yazlik elbise alabilecek miyim?), sisman gosteren (hayir hayir hayir, degilim sisman) inanilmaz fiyatli, makul fiyatli, indirimde, indirim harici, 34-36-38 ve 40 beden, soyunma kabininde durup nasil giyecegimi bir sure dusundugum, askilari gidiklayan, gidiklamayan, sacaklari sarkan, etiketleri kasindiran, mezuniyet giysisi kilikli, yasli gosteren, oniki yasinda gosteren onlarca elbise denedim.

Sonucta anladim ki elbiseler sahane, yanlis olan benim bedenim. Amorfum ben. Govdem kisa, bacaklarim uzun, kollarim kisa. Omuzumla gogsum arasindaki mesafe ya cok kisa, ya sirtim dar ya da Avrupali kadinlarla kiyaslaninca hic memem yok ki, uzerime giydigim hemen her elbisenin gogus kismi potluk yapiyor. Uzerime tam olmus olan tek elbise ise saten. Evet, hani olmayan kilolari da gosteren, kisiyi sucuga benzetmesiyle meshur olan kumasimiz saten. Onumuzdeki gunlerde 'dogru' giysiyi bulamayip idare edenlerin arasindan secim yapacak isem seceneklerim sunlar:

a) Gelecek hafta icinde bes ila yedi kilo verip yok olma veya anorexia tehlikesiyle karsi karsiya olmak, ama o elbisenin icinde sisman gorunmemek.

b) Hizla silikon taktirmak.

c) Omuz ile gogus arasini uzatacak boylece elbiselerin askilarinin uzerimde normal durmasini saglayacak baska bir ameliyat olmak.

Kendi dugunumu ozlemle aniyorum. Ohh, ne rahatmis be, sen giy gelinligi, baskalari dert etsin. Kayinvalide olmaya bile raziyim, giyerim boncuklu siyah ustumu, altina siyah efendi etegimi veya pantalonumu, veya uzeri dantel ceketli, alti ayni renkten uzun lila/ somon/saks/bordo etekli kayinvalide uniformami, yirttim. Bu gelinin kardesi olma durumu cok sakat.

Yorumlar

Quentins dedi ki…
Elbise gayet sade ama bir o kadar da şık. O kadar kiloyu bir çırpıda vermek mümkün olmadığına göre en kötü ihtimalle korse seçeneğini düşünmelisin. Ama onun içinde de bütün gece boğulma/daralma riski var tabii. İnce gözükmek için bütün gece korse içinde sıkıntı çekmek mi yoksa doğal halimize kendimizi bırakmak mı?! :) TR'de olsan sana birçok elbise/mağaza tavsiye edebilirdim çünkü son 2 haftadır çılgın gibi gece elbisesi arıyorum. Yazın hiç katılmadığım kadar çok düğüne gitmek zorundayım ve 2 tanesi oldukça ağır. Bakma böyle konuştuğuma, henüz kendim için içime sinen birşey bulabilmiş değilim :( Kolay gelsin, sıkıntılı işler bunlar.
Deniz dedi ki…
Quentins gozum, korse bir an icin benim de icimden gecmedi degil ama temmuzun altisinda gozum yemedi oyle birseyi. Zaten sicaga tahammulsuzum. Elbisenin kumasi da kalindi zaten, bir de korseyle can veririm sanirim.

En kotu ihtimalle isim istanbul'a kaliyor, onun dukkan onerilerini can kulagiyla dinleyebilirim.

Sen dugununde rahatsin ama, elbisesi tek belli kisi sensin en azindan.
Adsız dedi ki…
Canım benim, bu saten elbisenlen kavrulursun yada için için erirsin gibime geliyor beş kiloyu o gece verebilirsin o kadder sıcak yane buralar yanıyo yanıyo
sen şöyle ince bişiler bak çok sıcak çoook
şimal
uzay dedi ki…
bencede o saten elbiseyle terlersin ve satenler hemen terleyen bölgelerde renk koyultmak suretiyle görüntüyü hiç ediyolar..burda indirimde basladı burda bakınırsın..her yer ucus ucus elbise dolu zaten
Meltem dedi ki…
Bence İstanbul'dan bir şeyler alsan daha iyi olur. Kadıköy'de Opera pasajının içi düğün kıyafeti cenneti gibi. Ben de geçen yıl kardeşim evlenirken ordan almıştım. hem de çok uygun bir fiyata. Aklında olsun. Kıyafet konusunda İstanbul'da seçenek daha bol gibi geliyor bana. Hem de bizim vücut ölçülerimize daha uygunlar:)
elif dedi ki…
denizcim ben de bu isleri hic sevmem ama sana da bessini'yi tavsiye ederim. bu arada buldugun elbise cok guzel ve bence sana cok yakisir.

Popüler Yayınlar