22 Mart 2006 – 16 Eylul 2009

Uc yil, bes ay ve alti gun evvel kozmetikten hoslanmadigimi bakimdir makimdir beni deprestirdigini soylemisim. Utanmadan bir de bunlara verecegim parayla guzel viski icer, 55 ime gelince yuzumu gerdiririm diye atip tutmusum. Simdi musadenizle uc yil, bes ay ve alti gun evvelki Deniz’e ay gotum demek istiyorum. Alt tarafi uc yil bucuk yil sonra geldigim noktaya bakin: Kirismamak icin daha az mimik yapmaya calisiyorum, oluyor olsam uc adimlik cilt temizleme rutinimi aksatmiyorum, gozumun altindaki torbalar /morluklar icin ayri, zavalli kirpiklerim uzasin diye ayri bir krem suruyorum.

Her sabah illa ki makyajimi yapiyor, aksamlari zevkle siteleri geziyor, alisveris listeleri yapiyorum, korkarim hic bir zaman gerceklesmeyecek havadan, sadece ivir zivira harcamak zorunda oldugum bir on bes bin yuro (gordugunuz gibi mutevaziyim de) dusse, ne alacagimi simdiden biliyorum misal. Evet hala tirnak yiyor olabilirim, sanirim artik omrum boyunca tirnak yiyen bir insan olacagimi, bunun o kadar da utanilacak birsey olmadigini kabul ettim, ama yine de icimdeki kokos gec de olsa uyandi.

Hala tiksiniyorum kozmetik saticilarindan, ama bu herkesin ortak derdi. Hala butun kozmetik saticiliarinin badana gibi boyanmak yerine baska zevkleri olan kadinlara da hitap etmesi gerektigini dusunuyorum. Ben dogal bir gorunus istiyorum derken bana ‘yardimci’ olacak uzaylinin gozunde bocek yesili far varsa urkutuyor beni ama olsun. Belki ilerde kozmetikci kadinlardan korkmamayi bile ogrenirim.

Bu da boyle biseymis sevgili okurum. Insan gev gev ahkam kesip uc sene sonra lafini yutuyormus. Ama umarim burda bir sinir vardir. Lutfen yani. Allahim sen beni anne ayakkabilarindan, anne kotlarini begenmekten, furkancan ve alarasugillere bakip cok sevimli demekten, altin setlerinden, ‘site hayati’ndan, ‘nezih’ likten koruyacak misin? Kedi resmi forwardlamaya, facebook statusuma siir yazmaya ve kendimden ‘Deniz artik cok guclu, Deniz artik hiic uzulmeyecek’ diye, ucuncu sahis olarak da bahsetmeye basladim mi, tamamdir, kapatip gidiyorum dukkani.

Yorumlar

Başak dedi ki…
Sen bu kadar derin daldiysan zaten biliyorsundur ama ben de bir site onereyim sana nacizane:
www.makeupalley.com
Hic degilse review okuyup hangi urunu istedigine karar verirsen kozmetikci kadinlarla cok da hasir nesir olman gerekmez.
Bi de www.everydayminerals.com tabii. Sadece posta ucretine evine yolluyorlar bi set deneme boyunu.

Popüler Yayınlar