biraz da irkcilasalim - kucuk adolf anlatiyor

Cok doluyum blog. Yazmazsam catliyacagim. Icimin sismesi irkcilik hakki yapmak hakki dogurmaz ama sanirim Hintlilerle calismak konusunda genelleme yapacak kadar bilgi sahibiyim. O halde genellemeliyim, zira olecegim.

O hintliler var ya o hintliler, olsunler surunsunler demiyorum. Olmekle bitecek gibi degiller zira, her yerden cikiyorlar. Ama lutfen benden uzak dursunlar. Benim onlara calistigim, bir tur servis verdigim hic bir duzen bir daha tekrarlanmasin. Allah korusun, ac kalmadigim takdirde bir daha Hintli bir patronum olmasin mesela. Bana beni kovmadan evvel 'yeterince' gulumsemedigimi soyleyen orospu cocugu ozel bir tur orospu cocugu degilmis megerse, bunlarin topu boyleymis.

Bugun ruhhastasinin teki masamda olmadigim bir saat icinde(ogle yemegi molam olan bir saatten bahsediyoruz) bana 13 tane mail gonderdi mesela. Pekala kendi halledebilecegi, daha dogrusu sadece kendisi halledebilecegi bir mesele hakkinda bir insana bir saat icinde 13 mail gondermek normal irklarda olsa bir davranis bozuklugu olurdu. Bir hintli yaptiginda bunu, sadece dislerimizin arasindan kufur ediyor, ah su anda sigara icen biri olsaydim ne guzel sinirli sinirli dumanlari uflerdim diye dusunuyoruz.

Sinirim gecene kadar bekledim. Sonra cevap yazdim kendisine. Profesyonelligimden, hanimefendiligimden zerre kadar odun vermedim. Isyerimin genel kabul edilen iletisim metodlarini kullansaydim F*ck you, go s*rew yourself a**hole diyebilirdim. Hem rahatlar, hem de derdimi en kisa yoldan aciklardim. Ama iste, yapamadim. Uzuun uzun neyi neden yapamayacagimi anlattim.

Baska islere gectim, bu arada sakinlesmek icin elma yedim, muzik dinledim falan filan. Sonra yine bir mail yolladi. Efendim haftaya buraya gelecekmis, kis baslamis mi, hava nasil olurmus?

Acaba diyorum, adami oteline yerlestirdikten sonra arar mi beni, gotunu sildirmek icin falan da? Hani bi o kalmadi da yaptigim, ondan merak ettim.

Umarim allahim, gelecek hafta tipi firtinasi cikar da donarak geberir. Olmadi kanala iteyim ben bunu. Onunla beraber eski patronumu, karsi komsuyu (gunahi yok onun, igrenc renkte tisortler giymekten baska, ama eminim ona da bir yuz versen astarini ister) Ancak gecer sinirim.

Yorumlar

ycurl dedi ki…
Deniz cok guldum ama Hintliler konusunda ne yazik ki insan bir sure sonra irkci olmaya basliyor. Burada da heryerden cikiyorlar masallah. Ama en komigi hintliler'in sahibi oldugu bir sirketle is gorusmesi yapmamdi. Masallah adamlar sorulmamasi gereken her soruyu sordular. Amerikan firmasi ile yaptim arada ki farki gorunce de vay anasina dedim :) Bir de boyle buraya gelince bir sey mi oluyorlar ne bilmiyorum -belki o kadar insan icinden buraya gelmek kolay degil- ama cok uzun yillar Amerika'da kalmis olanlar burunlarindan kil aldirmayip ukalaligin bir numaralisi olurlar.
Esterhazy dedi ki…
Karsi komsun icin elini kana bulama, ben sirket icinde hallederim. Tuvalete sikistirdigim gibi biter isi. Artiz artiz geziyor zaten sirketin icinde...

Popüler Yayınlar