Koyunlar - yeniden






Bes yil sonra ilk defa Enschede'de bir gun gecirdim. Havadisleri ilk yazdigim duvara bizden sonraki kiraci dev bir televizyon yerlestirmisti. Eskiden evim olan sehre alici gozle bi daha baktim. Hala alinacak bir yani yok, kohne ve garip bir sehir iste. Eskiden aksam cokerken, ilk senemde usumus ve yorgun bir sekilde eve donerken Istanbul'u, annemi ne kadar ozledim diye burnumun sizladigi yerlerden, ne genctim, ne salaktim, ne de uyuz bir halki vardi buranin diyerek gectim bu sefer.

Hic mi hic ozlememisim Enschede'yi, onu farkettim. Enschede bana gavurda yasamaya basladigin ilk zamanin ne kadar da zor oldugunu, o vakitler ne kadar yalniz, ne kadar mutsuz oldugumu hatirlatiyor sadece.

Koyunlari seyrettim. Eskiden yaptigim gibi.

Eskiden beri beni okuyan, hala bloguma gelen insanlar varsa, olur da koyunlarin akibetini merak ediyorlarsa diye resimlerini cektim. Ne kadar cok yaslanmislar yavrularim.

Onlar yaslanirken biz yerimizde mi saydik ki?

Yorumlar

Güneşli Günler dedi ki…
Harbi yaşlanmışlar ya Deniz, ama biz de yerimizde saymadık elbette.
divadeiwob dedi ki…
bana çok zayıf göründüler. ya da uzaktan öyle duruyorlar, aklımda dev gibi kalmışlar
Adsız dedi ki…
senin bu yazin benim buraya ilk geldigim gunleri ve blog yazmaya basladigim zamanki depresif hallerimi aklima getirdi. zaman cabuk mu geciyor ne?
uzaktan
Margot dedi ki…
Zaman çok garip hissettiriyor adamı kendine. Değiştik biz de tabii, değişmez miyiz? Bu sabah tramvayda gelirken, kendimi değişmiş hissettim. Eskiden çok uzun saçlı, çok dolanbaçlı, çok romantiktin. Şimdi daha kısa saçlı, daha pratik, daha gerçekçisin dedim. Aynı gün senin yorumun üzerine buralara geldim. Hayat garip!
Adsız dedi ki…
bunların tüyleri daha mı uzundu kestirmişler sanki bu sene moda farklı sanırsam
seçil

Popüler Yayınlar