kindle



Benim gibi yaninda kitabi olmazsa asabiyet yapan, tatile giderken cantasini hazirlamaya ilaclar ve kitaplarla baslayan, hizli okuyan cinstenseniz hayatinizi kurtaracak biseymis bu.

Gecen yil dunyanin en neseli tatilini yaparken bile beni gerdi bu durum: Ryanair'le kabin bagaji ile 1 haftalik sehirli plajli, soguklu sicakli tatile gidiyoruz, ikimiz de ayni giysiyi tekrar giyemeyecek kadar huyluyuz ve benim obsesif kompalsif bir okuma aliskanligim var. Anca iki kitap mi ne goturebildim. Bi iki de dergi.

Yol icin ayirdigim kitabi daha ucaktayken yariladim, ee nasil olacak bu is? Tatilin kalan kisminda diger kitabimi yavaaas yavaaas okudum, Salamanca San Sabastian arasinda Ozan'in uyumasini firsat bilip onun kitabindan (Kar) otlandim, en son donerken Koray'in kitabini (Cevdet bey ve ogullari) bitirdim. Tam seyahatin Orhan Pamuk sponsorlugunda yapildigini dusunmeye basladim ki Ozgun baska bisiler okuyarak beni oyaladi. Kazasiz belasiz geri donduk.

Bu seneki tatil gelip catmisken bu sikintilarin hepsini geride biraktigimi sevincle bildirmek istiyorum. Artik bir Kindle sahibiyim. Ranabilda gordugumden beri baska bisi dusunemiyordum, nihayet muradima erdim.

Simdi istersem o yana doner Anthony Bourdain okuruum, ister ote yana doner Patti Smith okurum. Arada degisiklik mi istedim? Biraz da bakarim AJ Jacobs ne gibi sacmalik bisi yazmis. Azicik derlenip toplanmak mi istedim, acarim Viktoryan zamanlarin ev idaresi kitaplarini, kendime gelirim. Benden sahanesi, zararsizi yok artikin, koyun bi koseye, aksama alin. Golgede oturup gevis getire getire okuyacagim insallah onumuzdeki hafta.

Belki tatilimizle alakali bir sekilde Iliad'i bile okuyabilirim, kim bilir? Hazir aklima gelmisken bakayim, beles Kazancakis var miymis elimdekilerde.

Diyecegim o ki, eger siz de benim gibi bir okursaniz, benim kadar cok tasindiniz/ tasiniyorsaniz, kitap tasimaktan nefret ediyorsaniz iste bu nefis bir cozummus.



Yorumlar

Gulcin dedi ki…
ve kitap delisi bir esi olanlar icin harika bir dogum gunu hediye secenegi oldugu kesin. tecrubeyle sabit :)
Iyi okumalar
Adsız dedi ki…
Yav bu şaka mı güzel kardeşim? Dünyada kaç tane insanın ilgi alanı içinde olabilir Viktoryen zamanların soyal hayatı, hatta özellikle ev idaresi? Zamanında kaç kitap okumuştum bu konuda beah! Sana karşı hisliyim valla Deniz. Kindle'ın da hayırlı olsun, sana yakışır.
Deniz dedi ki…
Aaa ciddi misin Muge? Ben genel olarak gorgu kurallari kitaplarini askla seviyorum. Daha evvel anneannemin kutuphanesindeki 1930lardan kalan Modern Turk Kadini ve ailesi kitaplarini, bir sekilde elime gecen 1970lerde basilmis Islami ev idaresi kitaplarini falan da cok zevkle okumustum.

O zaman seni su belgeseli izlemeye davet ediyorum: http://www.bbc.co.uk/programmes/b0109gmn

Ve hatta hayatta en begendigim kadin Sue Perkins'in bile konumuzla alakali eglenceli bir serisi var: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Supersizers...
jackietreehorn dedi ki…
Amerika'da çok ucuz olduğu için anneme aldım. Fakat o gereksiz kullanışsız klavyesi, ebook piyasasındaki standart format olan epub'ı desteklememesi, PDF okuyucusunun berbat olması, dokunmatik ekranı olmaması eksi puanları. Şimdilik yolumuza her türlü dosyayı Amazon formatına çevirmeden okuyabilen Sony Reader ile devam ediyoruz.
Deniz dedi ki…
Engin, yeni cicime bok atma gozunu seveyim. Cok guzel iste, piti piti okuyorum.
daphnevega dedi ki…
ben uçakta birinde görüp böyle çaktırmadan yandan yandan anlamaya çalışmıştım bu ne diye, şimdi anladım. çok güzel yahu. ayrıca, viktoryen ev idaresi diye bir şey duyduğuma inanamayarak geçireceğim günün geri kalan kısmını :)
Dudu dedi ki…
Deniiiiz
Ben de tatile bir suru kitapla cikan, bi de oralarda alip hepsini eve geri tasiyan biriyim. Elim Kindle'a gidip geliyor, bakisiyoruz ama kitaplarima ihanet etmek istemiyorum napcaaaz :)
birkadin dedi ki…
bu sozluk isi cezbedici geldi bana da. aliverdiginde icinde miydi yoksa ekstradan biseyler yaptin mi.
Deniz dedi ki…
@gorkem, vardi vardi. Ama ayrica bisiler de alip ekleyebilirsin elpette.

Popüler Yayınlar