dekarasyon

Evet canim, baslikta okudugun dogru, dekarasyon, dekorasyon bile degil.

Cok yorgunum. Modern dunyanin bana dayatmasi olan estetik anlayisi beni cok yoruyor. Kilom, gorunusum gibi kamusal alani da ilgilendiren seyleri gectim, evimi de ele gecirdiler. Devamli zevkli ve orjinal seylerin pesinde kosarak yasmam lazim bir modern kadin olarak. O 'zevkli've 'orjinal'seylerin pesinde kosarak gecirdigim haftasonlari, evde amele gibi calismak zorunda olusumuz falan hic muhim degil, bi ara bulacaksin o vakti. Zevkin ve butcen asla bir araya gelmiyor mu? Borclanacak ama yine de halledeceksin. Yoksa zevk polisleri goturur mazallah.

Ben daha bir evin ve bahcenin yillik bakimini bile yapamiyorum, iki senedir su evde bisi duzeliyorsa bes sey bozuluyor, oyle ayi gibi yasiyoruz, sekli yere batsin.

Benim gibi salt fonksiyon meraklisi isen, renk- doku- desen gibi seyler konusunda baslangic duzeyinde bir bilgin, Ikea'dan baska mobilyaya ulasimin yoksa sen bir zavallisin. Icimde bir yerlerde 90 li yillarda gencligini gecirmis bir erkek muhendis yasiyor. Sekil semal umrumda degil, duz olsun, kolay temizlensin ve bozulmasin, baska hicbisi ilgilendirmiyor esyalar konusunda.

Resimli ve gorsel olan hersey beni bezginlikle dolduruyor, Pinterest'e mesafem de ondandir belki. O cok da sekilli goruntuleri bir araya getirme hali beni bayiyor.
Dekorasyon dergileri, bloglari uykumu getiriyor. O sekilli evlere baktikca o odanin tozunu kim aliyordur, amma da cok ivir zivirlari var, o sekilli sifonyerde ne sakliyorlardir diye dusunmeden kendimi alamiyorum. Cok tasindim, artik illalah geldi diye mi acaba?

Zevksizim , gorsellik beni sikiyor ve bunu soylemekten cekinmiyorum anlayacaginiz. O tarafim da eksik oluverse olmuyor mu? Kendimi bu konuda gelistirmeye calisacagima, buna zaman adayacagima, param olursa bir dekorator tutmayi tercih ederim. Yapsin insan gibi bisi, kullanayim, olmaz mi? Beni artik haftasonlari dekorasyon dukkanlari bilmemne gezme zorunlulugundan, o cok guzel ve ilginc lambayi kim bilir nereden bulma (en azindan 3 haftasonu eder), sonra bir baska hafta sonu da onu asma zorunlulugundan kurtarsalar, olmuyor mu?

http://fuckyournoguchicoffeetable.tumblr.com/ bu sebeple hislerime tercuman oluyor. Hakkaten, fakyusekil, fakyusekilugrunaharcananhaftasonulari. Omrumu yediniz be.

Yorumlar

Donna Quijote dedi ki…
yeme bizi. sanat eseri kiralayip evinin duvarina asan tek tanidigim sensin su dünyada.
Deniz dedi ki…
Sanatseverim, sekilsever degil.

Az dur, daha heykel alicam eve, enstalasyon yerlestirecem.
ranable dedi ki…
yakında bienal de oynatırsın sen korkarım.
Dudu dedi ki…
Derdime dermen olmussun Deniz! Blog, instagram derken herkesin evi ortada ya benim saskinligim daha da artiyor. Ayh nasi ugrasiyorlar, nasi uyduruyorlar, ne zaman vakit buluyorlar hele bi de o Turkler o Cath Kidston'i nereden buluyor, o kitaplar nasil hep sekil, o raflar nasil uyumlu-duzenli, niye her sey bu kadar tarz yaa? diyorum kendi kendime. Neyse tek degilmisim.
Margot dedi ki…
Taşınırken şunu anladım: Sırf güzel görünsün diye bir sürü ıvır kıvır almışım! Şimdi eşya fobisi oldu bende. Annemin deyimiyle bir çöp alasım yok. Boş verin ya bunları, seyahate çıkalım, balkonda demir olsun ayakları dayayalım iki sardunya olsun baka baka biraları kıvıralım. Budur yani. Dekarasyona son!
mehmet dedi ki…
90lar müzesinde pete ve pete in bölümlerinin sende olduğunu söylemişsin acaba o dizinin bölümlerini youtube gibi bir siteye upload edebilir misin ? ya da nası buldun o bölümleri bana da bilgi verebilir misin
mehmet dedi ki…
pete ve pete in bölümlerini bir yere upload edebilir misin ?

Popüler Yayınlar