Deniz teapig


Bilenler bilir, hasta bir cay tuketicisiyim. Omrumce kahve icmesem aramam, cok soguk bir gunde icine icki katilmis kahve disindaki her versiyonu anlamsiz bulurum, yemek uzeri ikram edilen (hele ki tatlandirci ile yapilmis!) kahveyi icmek eziyet gibi gelir ama caysiz gunum gecmez. Babamin "koylu musun evladim, niye cay icip duruyorsun" (bu halk sevgisi genetik bir ozellik demek ki) diye serzenislerine aldirmadan, utanmadan, tatile giderken caydanligimi goturmeyi dusunecek kadar abartarak, kotunun iyisi twinnings poset caylarimi yanimda tasiyarak tatiller gecirdim. Ispanya'da, Portekiz'de ve Yunanistan'da dunya guzeli yerlerde gezinirken keske bir bardak da cay olaydi diye inledim. Isyerinde piknik tupte kendi cayimi demlemenin hayallerini kurup igrenc poset caylara talim ettim. Ama bir gun geldi, Londra'da bu teapig caylari aldik ve anladim ki o siyah cay aliskanligi birakilabilir birseymis. Siyah cay gibi dis boyama, mide yakma sorunlari yok, cok daha fazla kafein iceriyor ve uyandiriyor ve tadi sahane. O gun bu gundur artik gunduzleri hasta yerba mate'ciyim, aksamlari keyfime, hava sicakligina gore rooibos karamel, lemon and ginger veya mao feng green tea. Normal cay ancak pazar gunu veya Ranettin gibi bir misafirim varken demleniyor. Yine sahane ama yesil cay ofiste falan cok daha kullanici dostuymus be. Bu sene neredeyse hic bira icmeyerek ve butun alkolsuz iceceklerimi yesil caya cevirerek iyi bisi yaptigimi dusunuyorum. Ote yandan icki portfoyume viski sour ve vodka jelly'leri de katma gibi bir planim var, onlar da gelince yine yaptigim butun iyi seyleri sifirlamis olacagim galiba.

Yorumlar

laleninbahcesi dedi ki…
10yıldır falan güne yeşil çayla başlarım. Sanki içim yıkanıyor gibi gelir:))Günde üç fincan yeşil çay,bir fincanda içinde mate, defne yaprağı gibi otlar bulunan yedi otlu çayımı içerim. Ama gerçek çay dediğim siyah çaydan asla a geçmem. Sabahları kendi çayımı kendim demlemek için tatillerde otelde neyin kalmayıp ev tutar, ev halkını fıtık ederim:)
Adsız dedi ki…
Kaç para bunlar? (Ayı yoruma gel.) Cuma günü çay mı içicez, yolunu mu yapıyosun? :P
Deniz dedi ki…
Lale, apart otelde falan kalacagimiz zaman ben de caydanlik goturmeyi dusunmustum.

Muge, cuma gunu beni cin tonikle falan baslayip, rakiyla devam edip birayla cila yapmak keser bence. Ertesi gun dugunu olan ben degilim, sen dusun valla.
Adsız dedi ki…
Anaaa, doğru dedin. Benim as edepli as possible içmem lazım. Öf beee!
Not: Burayı okuyanlar, ben tekrar evlenmiyorum, bir düğüne gidiyorum. Deniz'in bahsettiği düğün kendi düğünüm değil.
Cumarteside sen nah içersin Deniz. Hohoho!
Not: Deniz de bir düğüne gidiyor.
Deniz dedi ki…
Muge merak etme, burayi bir allahin kulu okumuyor bence.

Ayrica bir evvelki yorumu yazdiktan sonra benim de aklima geldi bunun senin dugunun gibi algilanacagi.

Kamuoyunu bilgilendirdigin iyi oldu, ben iyice aciklayayim, ikimiz de koca/ sevgili nin kizkardesinin dugunune gidiyoruz. Sifatimiz anli sanli yenge yani.
Esterhazy dedi ki…
fakir gibi, turk gibi surekli cay icmenden hic hazzetmiyorum denizetti! insan arkadasiynan "oh be ne guzel espresso di mii?" muhabbeti yapmak istiyor ama sen kahve kelimesini duydugun an bile o agzini cemcuk cemcuk cemkiriyorsun...

keske biraz daha elit biri olabilsen.
Ms.KavrukSusam dedi ki…
şu yeşil çayı bir de ben içebilsem.
çok tatsız değil mi amaaa? :)
neyse çayı şekersiz içebiliyorsam,onu da içerim heralde,ıyykk ^^
Zeynep dedi ki…
Ben Arcelik Telve aldim hergun Turk kahvesi iciyorum burda. Turkiye'de her gun Turk kahvesi icmezdim. Bizim ocak su cocuk kilidi olanlardan hani belli tencelere caliisyor adi ne bilmiyorum. İste ona gore caydanlik ariyorum fellik fellik. Ama roybus candir. London'dan Fortnum & Mason'dan yasemin cayini da cok cok tavsiye ederim.

Popüler Yayınlar