Wilders ne istiyor?

Bilenler biliyor, Hollanda'da Geert Wilders isminde, 'ilginc' bir politikaci var. Eski partisi VVD'den parti Turkiye ile AB konusunda gorusmeye baslayabiliriz deyince sinirlenip ayrilan, kendi partisini kuran, (Partij voor de Vrijheid- Ozgurluk Partisi demek oluyor) Hollandalilarin ('gercek' Hollandalilar elbette) yillardir sol tandansli, sosyal demokrat ve dolayisiyla elitist politikacilarin elinden inim inim inleyip artik kendisi gibi gercek bir Hollandali'yi istedigini dusunen bir zat.
Kendisi bugun de Pers isimli gazeteye verdigi demecte Hz. Muhammed su anda Hollanda'da yasiyor olsaydi onun tuye ve katrana bulanip ulkeden atilmasini onerirdim diye buyurmus. Sokaga bir bakin, durumun neye dogru gittigini anlarsiniz, yakinda Hollanda'da kiliseden cok cami olacak diye de eklemis.
Benzeri cesitteki aciklamalari yapan arkadasi Theo van Gogh'un oldurulmesinden sonra haftalarca parlementoya ugramaya cesaret edemeyen, ancak kendisine 'korunakli' bir sandalye tahsis edilmesinden sonra parlementoya geri donebilen bir adam icin oldukca iddali sozler, degil mi?
Belki de Wilders'in niyeti yine tehdit aliyorum ayagina yatip uzuun bir kayak tatiline cikmaktir.
Resim: www.tamazgha.nl

Yorumlar

ycurl dedi ki…
Deniz bu haberi gorunce aklima siz geldiniz :)
http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/europe/6360517.stm
elif dedi ki…
bu adamin saci ne kadar komik...
Adsız dedi ki…
Evet saçları Zeki Müren'inkilere benziyo:)BBC de HardTalk ta seyretmiştim ben de kendisini.Hollanda doğumlu çocukları dahi suç işlemeleri durumunda orijin ülkelerine yollamaktan bahsediyodu.Allah verede biri gazına gelip öldürmese dingili.

Popüler Yayınlar