Oray Egin dogru ama eksik anlatmis. Soli'den kalmak, hele butunlemede kalmak pek de kolay birsey degildir aslinda, hakikaten umutsuz olmak gerekir ama neyse. Ama Serap Yazici feci bir ogretmendir. Insanin icinden yasama sevincini alir goturur, ayrica dersinde onemli hicbisi anlatmaz. Bu durumu onceden cakan akilli ogrenciler onun ders saatiyle cakisan baska bir ilginc ders alabilirler, (ben Fatih Ozguven'in Turk sinemasi dersine girerdim kacak olarak) kantinde vakit oldurebilirler, profilo'ya sinemaya gidebilirler veya kutuphanede Ses ciltlerine, Ev-Is ciltlerine bakarak hosca vakit gecirebilirler. Gidip okulun kuaforunde fon cektirmek bile evladir. Sinav zamani gider karsidan notlari alirsin, zaten akli selim bir ikinci sinif ogrencisinin osursa gecebilecegi duzeyde sorular sordugu icin sallaya sallaya sinavi yapar, kurtulursun. Oyle hayatinda bir iz birakmaz, bir aciya sebep olmaz yani bu ders.

Bilgi'de Serap Yazici vatandaslik dersinin karsiligidir. Herkesin basina gelir, gecer.

Bu kadar vasat ve kotu bir hocanin her yil ondan sikayet eden bir ton ogrenci olmasina ragmen her yil kontratinin yenileniyor olmasi ilginc bir konudur ama. (Bizim okul musteri memnuniyetine onem verir, henuz Serap Yazici disinda herkesin sikayet ettigi ve bir seneden uzun hocalik yapabilmis kimseyi tanimiyorum, hemen tasfive ediverirler ogrencinin 'tutmadigi' hocalari)

Yine de Oray Egin'in de butun bir donem o anfide oturdugunu hic sanmiyorum, o da olsa olsa bizim gibi bir ilk derse girmis, bir de sinavdan evvelki derslere girmistir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar