Alti yil- survival mode is over

Altinci yil bugun bitti.

Geri donmek once uzak bir ihtimaldi, sonra ihtimal olmaktan bile cikti. Gecici sandiklarim kalici oldu. Anayurdumda ben orda olmayali yeni sarkilar, yeni modalar, allahim yarabbim, bu gunleri de mi gorecektim, yeni politikacilar bile cikti.

Sesim, kelimelerim degisti.Kafamda yeni bir dilin muzigine alismakla gecen yillardan sonra kendimi yeni kelimelerle buldum. Yeni sesime bir turlu alisamadim.

Bu sene nihayet artik bogusmuyoruz da yasiyoruz gibi. Yapmam gerekenleri yaptim, simdi ugrasacak didinecek bisi yok gibi. Artik burokrasiyle seviyeli bir iliskim var gibi. (en azindan sahsen, is icin yaptiklarimi saymazsak)

Tam da hersey iyice oturmusken icimden bir ses hadi diyor, gencsin, baska bir ulke, baska bir hayat kurabilir, kim bilir neler neler yapabilirsiniz diyor. Survival mode insana bagimlilik mi yapiyor nedir? Bok yeme otur di mi? Ortada fol yok yumurta yokken bu ne luzumsuz sey di mi?

Di mi?

Yorumlar

Adsız dedi ki…
baska bir ulkeye en azindan baska sehire benim de gidesim var,cok yaslanmadan ya da cocuk sahibi olmadan.ama kendikendime karar verince olmuyor.
uzaktan
Ibeking dedi ki…
koltukları, bahçedeki ortancayı düşün, ne başka ülkesi ayol? Daha doğurcam da bir gün rico'ya takılacam da gelicem de sizde çay içcez. az sabır 3 yıl daha :)
Selen dedi ki…
Yok canım, hiç de luzumsuz değil. Bir süre sonra bir kaşıntı geliyor göçmen ruhlara. Asya lazım şimdi biraz, kaotik, sıcak, gizemli, keyifli. Değişimi damardan verir sana :)
ycurl dedi ki…
Ben artik yoruldum 10 yildir baska ulkede ve 3 farkli eyalet. Hatta simdi 4. eyalet soz konusu. Artik gocmek yerine bir yere yerlesmek istiyorum. Icime sinen bir yerde olsun yeter.
Adsız dedi ki…
Cok dogru..10 yil, Amerika, 3 ayri eyalet, 2 okul, 3 isyeri, 4 kiralik ev, 1 ev, 3 araba, 2 cocuk, 0 tatil ve sayisiz kendini sorgulayarak gecen geceden sonra hala ben dusunuyorum ne yapmali diye!!
Ebru

Popüler Yayınlar