deniz petşop

Dun aksamustune geri donelim: Ben bir koltukta oturuyorum, ev tertemiz, heryerden camasir suyu kokusu, sabun kokusu geliyor, usenmemis muffinler pisirmisim, banyo yapmisim. Yanimdaki koltukta Koray ve is arkadasi L. oturuyor. Onumuzde de bir kedi. Kiz kedisini bize birakacak diye kendimizi ona ve kediye begendirmeye calisiyoruz.

Kedi de kedi yani. Epey sevimli, siyah beyaz, komik kulakli, cok da arkadas canlisi. Geldiginin ikinci dakikasi Koray'in tepesine cikti, gobeginde yatmaya basladi. Oradan siyah granit mutfak tezgahima atladi, ordan esyalarimin uzerine, ordan cdlerin oldugu uzun rafa, ordan yine mutfak tezgahina. O kadar sevimli olmasa o bacaklarini ikiye ayirmayi da bilirdim ben ama sakin oldum. Deniz kudurma, bak ne sevimli, karsindaki kanli canli kadin bu gune kadar o kediyle yasayip pislikten olmedigine gore sen haydi haydi yasarsin dedim.

Bir suru sordum hayvanin beslenmesinden rutinine kadar, kiz da tam da hayvan sahiplerinin ve annelerin en sinir oldugum hallerine burunerek, oyle olmuyor, biliyorsun ne istedigini, nesi oldugunu demesin mi? Kizi sarsip zaten benim olmadigi icin soruyorum, muneccim boku mu yedim diye sormamak icin zor tuttum kendimi. Yarin obur gun kedisini acliktan susuzluktan, ilacsizliktan falan oldursem daha iyi galiba, ne o oyle zen haller? Benim kopegim soz konusu olsa birine emanet etmeden evvel kullanim klavuzu yazar verirdim, cisi bu saatte, yemegi bu kadar gram bu saatte diye. Canimiz bu bizim, boru mu?

Kontrolluydum, ta ki kiz eve bazen fare getiriyor ama merak etme fareler daima olu oluyor, sadece biraz oynamasina izin verip ondan sonra atmak gerekiyor diyene kadar. Hayatta o hayvandan adindan bahsedemeyecek, gordugumde kilometrelerce kacacak kadar korkar ve tiksinirim. Eger eve bir adet ondan getirirse o kedi, bilemiyorum ne yaparim.

Kopek istegim malum. Kopek alamayacagim icin bir suredir kediyi de dusunur oldum ama benim gibi rahatsiz bir ruh denemeden karar veremeyecegi icin kedi test drive' i yapmak kacinilmaz oldu. Uzun zamandir dusunuyorum, olabilir gibi geliyor. Ama yine soyluyorum, firsatim olsa kopek alir, bu konuyu kapatirdim.

Simdi dua ediyorum bu yeni gelen arkadasla aramiz iyi olsun diye. Onun dogasinin gerektigi halleri benim sinirimi bozmasin, o da beni sevsin. Uc haftaya kadar lutfen ve lutfen daha az tuy dokmeye baslasin. Perdelerimi tirnaklamasin, ben de onu tirnaklamak zorunda kalmayayim. Baska da bir derdim yok.

Kedi ve kiz gider gitmez etrafi bir daha supurdum, korayi o tuy toplayan rulo gibi seylerle temizledim, yine de bu sabah baska bir tuy daha gorunce ay dedim, demek ki boyleymis.

Test etmeye deger degil mi? Tedavi olabilirim degil mi? Pislikten olmeyiz degil mi? Perdelerimi kaldirsam mi?

Yorumlar

Dudu dedi ki…
hahahah cok komik. ben de bu kedi-kopek hevesimi yazsam boyle yazardim herhalde:) cok istiyorum evde bi sey olsun ama o tuyler, tirmiklar, koku filan ne olcak? :)
cakiltasi dedi ki…
pislikten ölmüyorsun. pis olmuyorsun hatta. sadece onlar sana diğer insanlara geldiği gibi pis gelmiyor. kıl konusunda ise direkt doğruları söyleyeceğim. eğer benimkiler gibi porsuk kuyruklu ve tüyleri varsa sürekli taraman ve evi süpürmen gerekiyor. o tüy toplayıcı yapışkanlar hayat kurtarıyor. her yerden o tüyler çıkıyor ama alışıyorsun çünkü çok seviyorsun. benimkiler hiç dışarı çıkmadıkları için öyle fare gibi dertlerim olmadı sadece evdeki akrepleri yakalayıp oynayıp hatta bi sefer yastığımın altına taşımaları dışında. hoş şimdi de ev değiştirdim akrep olmadığını varsayıyorum. bu sefer de hamamböcekleriyle oynuyorlar ve öldürüyorlar. sonuçta bir böcek savar olarak epey faydalı.

bir de bazısı gece uyumaz ve uyutmaz benimkiler öyle. o da tabii şımartmana bağlı. ben sanırım ikisini de tepeme çıkarmışım.
Adsız dedi ki…
Aynen katiliyorum, kedi cevik zeki biseyse evde sinek/orumcek filan birakmaz, faideli bile olur.

Ben perdeleri kaldirdim. Begendigi koltuk minderlerini de kaldirdim. Asabimi bozmamak icin. Kedi uzaklastiran spreyler filan bende ise yaramadi.

Rulolar super seyler. Ek olarak kediyi sabah ve aksam taradim. Kucukten alistirdigim icin hic itiraz etmedi salak kedicim; oksandigini sanar, fircayi gorunce mirildanmaya baslardi.
Adsız dedi ki…
kedi cok seviyorum ama temizlik daha ustun geldi ben yapamadim.perdelerim,deri ofis koltugum,mobilyalarim tirmik icinde kalmisti.tuyu,tirmigi vb. cok onemli degil ama tuvaletin her yerine dagilan kumlari temizlemek ve koku yetiyor sanirim.bir de yaninda yatmaya alisirsa geceleri surekli miyavliyor senin yaninda yatmak istiyor.yine de cok sekerler bence :)
ranable dedi ki…
perdelerde durduk yere degil ama üzerine bir sinek böcek filan kondugunda derin izler birakabiliyorlar, o yüzden eteklerini yerden biraz yüksege kaldirmayi filan becerebiliyorsan hic fena olmaz. ee sittin sene perdesiz mi oturalim diyebilirsin tabi ama hani senin kedin olsa da öyle bir sey yapsa yine neyse de, elin kedisi olunca iyice sinir olursun bence. 3 hafta sonra kedi gider delik kalir, sinirden masayi yersin. olur da kendi kedinin öyle bir huyu olursa zaten rutin haline gelir, koymaz (:

koku, pislik filan mesele degil, seni azcik tanidiysam o hayvan $ahsina ait sifonu varmiscasina rahat bir tuvalet hayati sürer. kumlarin kokusunu uzun süre giderebilecek icatlar da yapilmis cok sükür. ki bahceniz de var, mecbur kalmadikca evde yapmayi tercih etmez muhtemelen. ha gelsin bahcemize sicsin! o cok iyiydi! dedigini duyar gibiyim. gachayim..

ama önce: her eve lazim!
GorA dedi ki…
siyah granit mutfak?????

I'm ritch bitch
Deniz dedi ki…
Sagolun, icimi rahatlattiniz, anladigim kadariyla suursuz bir sevgi soz konusu. Hayvan evin icine edecek ama ben bir sekilde hep mutlu olacagim. Bakalim nasil olacak, ama ben perdelerimi sokerim su anlik.

Ranable, seni dun arayacaktim marketteyken, en iyi kedi kumu markasi nedir? bi de boyle tuvaletlere boylu boyunca dosenen posetler varmis, onlardan kullansam mi, kolaycacik atarim tuvaletin kumunu?

Gora, beybi, sorma yuzluk banknotlarla sigarami yakiyor, ayagimi sampanyayla yikiyorum bugunlerde.

Popüler Yayınlar