buyuksehir calisiyor

* Eindhoven'da insanlar sokakta durup, gulumseyip merhaba/ iyi gunler/ iyi aksamlar demiyorlar. Yani genelde. Benim zaten Istanbul'dan sonra boyle yakinliklara alismam cok vakit almisti, yanima yaklasanin cantami calacagini saniyordum ilk baslarda Enschede'de. Burada luzumsuz kibarliklara hic gerek yok, mutluyum. Arada bir sokakta goz goze geldigim insanlara selam verip 'koylu' lugumu gosteriyorum ama hizla eski buyuksehir formuma geri donerim.

* 22 Aralik gunu Enschede'deki evin anahtarini emlakciya teslim edip buraya gelirken tabii ki evde yiyecek bir lokma birsey yoktu, ertesi sabaha kahvalti edecek bisi de yoktu evde. Eindhoven'a saat alti bucukta vardigimizda hic umut etmeden bi market arayalim diye gezindik mahallemizde ki ne gorelim? Ahmet heijn 22'ye kadar acik burada! O aksam markette gozlerimiz mutluluktan yasararak alisveris yaparkene Enschede'de bir haftada gormedigim kadar insan gordum. Oh.

* Sadece market mi acik? Haayiir, gozunu seveyim Eindhoven'in, iki adet dukkanlarin gec vakite kadar acik oldugu aksami (of koopavond ne kadar kolay bir kelimeymis) var biir, hafta ici saat 23'e kadar acik, hafta sonlari da acik spor salonlari var ikiii.... Allahim bir gun bunlara sevinecegimi bilseydim Istanbul'da pazar gunu acik olan her yere biraz daha kiymet verirdim, ne bileyim tezgahtarlarin ellerini sikardim falan.

Gulmeyin yani halime. Sehirde yasamanin kiymetini bilin. Sukredin.

Yorumlar

elif dedi ki…
aaa sizde iki gun mu koopavond var? aaa nasil olur yahu, burda tek gun??!!?

Popüler Yayınlar