Her sabah tren bibletimi bir makineden aliyorum. Gidecegin yeri isaretliyorsun, neyle odeyecegini seciyorsun, banka kartini takip, pin kodunu girip biletini aliyorsun. Son derce basit bir islem.

Her sabah onumde o makinaya mal gibi bakan bir insan oluyor. Uzuuun uuzzzuuuun inceledikten sonra pek degerli banka kartlarini o delige sokmaya razi oluyor, gerginlik icinde pin kodlarini giriyor, bileti bes kere inceliyor, sonra da kendi gidecekleri destinasyon o ekrandan kaybolana kadar (yani bir onbes saniye daha) o makinayi isgal ediyorlar.

Ay sanki uzaya mekik yolluyorlar adamlar. Alt tarafi bir alet yahu. Ayni adamlarin yagmur altinda bir ellerinde semsiye, onde cocuk, arkada pazar cantasi ile kalabalik yollarda bisiklet kullanabildiklerini gorunce sasiriyorum ben, o cok daha komplike bisi degil mi?

Yorumlar

jelatin dedi ki…
Toplu bilet al Seyfi? Böylece önündeki moronu beklediğin dakikalar azalır.

Bu kadar basit bir işlemin aklına gelmediğine inanamıyorum. (ayyy!)

Neyse ben çok bilenler familyasından geldim. Etrafa zehir saçıyorum.
Deniz dedi ki…
Salakligim herkesce gorulsun diye yayinladim bunu:) Haklisin ben bunu niye dusunmedim ki? Alayip ay basinda butun biletleri, rahat edeyim di mi?

Ay cok yasa be:)
jackietreehorn dedi ki…
"keyword" larimiz

5 retourkaart
veya
maandabonnement

bu arada NS bu makinenin dilini anlamayan ama ogrenmek isteyenler icin bi flash demo koymus, o da surada: http://webdemo.ns.nl/webdemo.e2000/

basarilarinin devamini dilerim
divadeiwob dedi ki…
valla ben hiç o makineden almadım, güvenmiyorum o aletlere, jetonumu yutabilirler diye düşünüyordum. öte yandan da gişedeki memurla anlaşmak da ayrı bir problem, kadının bir tanesi enschede yerine amsterdam bileti vermişti, nasıl söylediysem artık enschede'yi artık : )

Popüler Yayınlar