Size bobregimi verebilir miyim?

Yaklasik bir aydir masaustunde organ bagiscisi olma formlari duruyor. Alt tarafi doldurup, basip gonderecegim. Sonra da oldugumde butun organ ve dokularimi ihtiyaclari olanlara bagislamis olacagim. (kornealarim islem gordugu icin faydasizmis galiba) Bir de vucudumun kalanini bilimsel arastirma yapsinlar diye bagislamak icin baska bir form doldurmam lazim. Bu kadar basit. Zateni insan vucudunun olumden sonra mezarla, sununla bununla yuceltilmesinden de, mezar ziyaretinden de hoslanmiyorum, hem burasi kucucuk bir ulke, her onune gelen gomulurse dag tas mezarlik olacak. Koyum yok, Istanbul'a olumu gonderseler, eh o da cok sacma, burada bari bir ise yararim.

Ben bunlari dusunedurayim Koray dedi ki ben de organlarimi bagislarim ama yine de son olarak olumumden sonra aileme sorulsun isterim, son bir kontrol mekanizmasi icin. Bana cok anlamli gelmese de karar onun karari, saygi duymak lazim.

Biz bunlari dusunurken (ya da daha dogrusu dusunmus ama bir zahmet formlari doldurmamisken) bugunlerde Hollanda -ve hatta butun Avrupa- organ bagisi yarismasi hakkinda konusuyor. Sansasyonel televizyonuculugun babasi, Big Brother'in yaraticisi amcanin yeni fikri: olumcul hasta biri uc tane adaydan birine bobregini verecek, bobregin kime gidecegini seyirciler sms ile belirleyecek.

Evet oha. Evet yuh. Evet Hollandalilar kafayi yemis. Ve evet, insana kendini korkunc hissettiriyor. Yapimcilarin iddasi programin amacina ulastigi, insanlarin organ bagisi konusunu bir daha dusunmelerini sagladiklari. Ben isin icinden cikamadim acikcasi. Ben reality show'larin adam oldurdugu, adamlara bardaga kafa attirdigi, insanlari topluca uyusturup baska birsey konusamaz hale getirdigi bir toplumun evladiyim, aslinda sasirmamam gerekir. Benim geldigim ulkede olumcul hasta olmayan, sadece fakir olan insanlar bobreklerini satiyorlar, bunu burada televizyonda gorunce niye tuhafima gidiyor ki aslinda?

Yorumlar

evren dedi ki…
evet, yuh, evet, oha!

ama, beni daha da cok sasirtan, hollanda'da büyük cogunlugun (hollanda muhabirimizin yalacisiyim) bnn kanalinin iyi niyetine inanmasi. kanalin eski yöneticisi genc yasinda böbrek yetmezliginden ölmüs, belki ondandir diyorum.

yine de programin yapimcisina bakinca inanasim gelmiyor bir türlü. endemol tüm dünyaya bu big brother ve bbg belasini yayan sirket.

insanlari organ bagisina tesvik etmenin baska bir yolu yok mu yahu?
Quentins dedi ki…
bu sabah haberlerde gördüm bunu ve "çüş artık" dedim. iyi niyet falan yalan, ne biçim organ bağışına teşvik bu, tamamen reyting savaşı.her seferinde "bundan da ileri gidilemez" artık diyorum ama televizyoncular beni her seferinde hayrete düşürmeye devam ediyorlar.
Güneşli Günler dedi ki…
Kesinlikle yuh artık diyorum. Hakikaten bu reyting canavarı tv patronların iştahını bir açmış ki kapanmak bilmiyor. Ne kadar pespayelik, abukluk varsa artık evimizde onların sayesinde... Organ bağışlamaya gelince, benimde aklıma yatıyor çok ama yine de içimde atamadığım bir tereddütüm var gitmeyen...
Oya Kayacan dedi ki…
Deniiiz, Koray'a de kiiiii, Türkiye'de zaten senin bağışın son söz olmuyormuş, ailenin onayını alıyorlarmış de!!! İkinize de sevgiler
Adsız dedi ki…
Deniz,

Ben şöyle birşey okudum.

http://www.ntvmsnbc.com/news/409792.asp
Annelog Atölye dedi ki…
Eksinin de sonsuza kadar yolu var. Daha ne kadar iğrençleşecekler?

Popüler Yayınlar