kismet

Haydi bakalim, yine hic yoktan tuhaf seyler gelecek galiba basimiza. Tuhaf evimizden kismet olursa tasiniyoruz. Taa mart ayinda uye oldugumuz ev sirketlerinden (yari komunist duzenle ancak ev sirketlerine uye olunca kiralik ev tutabiliyorsun, gozunu seveyim sosyal devletin) birinden mektup gelmisti, soyle soyle bir apartman var, cekilisle su kadar daireyi kiraya verecegiz, ilgileniyorsaniz cekilise katilin, sansliysaniz 2007 sonunda evinize girin diye.

Gittik eve baktik. Evin yeri mavi'nin taa eindhoven'e ilk tasindigimizda bak burasi guzel bir mahalleymis, burada ev bulursaniz ne guzel olur dedigi yer. Apartman temiz, eve ilk biz girecegiz diye banyoyu mutfagi vs.yi kendi istedigimiz gibi yapmamiza izin veriyorlar, otoparki var, daha ne olsun? Eh, kira azicik daha fazla ama ne yapalim. Su anda oturdugumuz sartlara gore cennet gibi geldi kulagimiza, hadi dedik, varsa sansimiz, nasipse olsun deyip cekilise katildik.

Sansimiz varmis. Evlerden biri bize cikti, nisan ayinda gittik, konustuk, banyo mutfak secimi yaptik, o gun bize dediler ki ev muhtemelen yil sonunda, aralik gibi biter. Icim rahatladi, mevcut evimizin anlasmasi aralikta bitiyor cunku. Eh insaat dedigin de her zaman soylenen zamandan sonra, illa rotarla biten birseydir degil mi? Egrisi dogrusuna denk gelir, bir evden cikar digerine gireriz, en fazla bir ay iki tarafin kirasini da oderiz dedik, olcuk, bictik, aklimiza yatti.

Ha. Ha.

Bu sabah aklima geldi de bir arayayim dedim ev sirketini, gecen haftasonu evin onunden gectigimizde cok yapilmis, bitmis gorunmustu cunku gozume, killanmistim, ama hala ev sirketindeki kadinin size evin bitmesine iki ay kala haber gonderecegiz sozune inanasim vardi. Yiyeyim kadinin sozunu.

Evimiz hazirmis, ekim sonunda teslim ediyorlarmis.

Simdii, ekim sonunda teslim olan eve kasim ayinda boya ve parke yapmamiz, tasinmamiz gerek. bu arada dua ediyorum (siz de edin) ev sahibi uyuzluk etmesin, evden cikmamiza bisi demesin, yerimize yeni bir kiraci bulalim, araliga kadar anlasmamiz var verin parami, gozunuzu oyarim da demesin, siz sag, biz selamet tasinalim.

Allah buyuk, allah ev kuranin yardimcisiysa ev tasiyana da bir destek cikar umarim. Ne olur hersey iyi gitsin, cok begenmistim cunku bu evi, cok gonlume gore bir yer. Kismetse, nasipse ama lutfen.

Ha bir de, parke yapmak ve beton halinde duvari kaplayip boyamak konusunda tecrubesi olan okuyucular, lutfen dualarin yaninda bir de yorumlarini eksik etmesinler, puf noktasi, marka tavsiyesi ve benzeri konularda. Ilk defa parke doseyeyip beton duvar (hani kaba insaat sonrasi halini kastediyorum) boyayacagiz. Bakalim olacak mi?

Yorumlar

tavsan dedi ki…
Cok sevindim Deniz. Kiraci da bulunur ya merak etmeyin. Internette felan duyurun siz de, evsahibine birakmayin sadece kiraci arama isini.
Quentins dedi ki…
Çok sevindim sizin için! Umarım kolayca üstesinden gelir, sorunsuzca taşınıverirsiniz :)
dedi ki…
duvarlar kaba inşaatsa kesinlikle adam tutun. ince sıva herkesin harcı değil. parke işi kolay. zemine 1-1,5 m aralıklarıla çıtalar yerleştiriyorsun. arasına izolasyon tabakası koyup parkeleri geçme yerlerinden geçirip yapıştırıyorsun. çok ucuz parkelerde genellikle desen sorunları olur, mümkünse biraz kalitelilerinden alın ama çok da para vermeye gerek yok. yapıştırıcı olarak da tutkal kullanılır. tutkalı sivri uçlu tüplerde satılanlarından alın. sürmesi daha kolay.
Nane Şekeri dedi ki…
SElamlarrr
Parke yerine laminat tercih et zamandan kazanirsin diycem oyle yapistirmayla felan ugrasmiyorsun, Praxis de adamlar brosur yapmislar siddetle tavsiye ederim.
Biz de evi yenilemeye basladik , saolsunlar kiracilarimiz evden ciktilar zamaninda ama .. zor bu isler ya
Kolay gelsin diyim ...
Adsız dedi ki…
selamlar
ben de tasinma iskencesinden temmuz aylarinda nasibimi almistim, hala etkisi de devam etmekte bir yandan.Bwn de parke yerine laminati tavsiye ederim ama en gicigi da plint (dogrumu yaziyorumkune) denilen turkce supurgelik diye tabir ettigimiz herbiri 2 metre cubuga dunyanin parasini vermek oldu, onceden uyarayim yani.Boya konusunda da bizim de ilk basta bir nevrimiz donmustu o kadar cok secenek varki, dekkend, super dekkend anaa..Ama Nane sekerinin de dedigi gibi hem kilavuzlar(maalesef yine dutch) hem de satis temsilcileri ki kanka olmaniz cok olasi yapmak istedigin boyaya gore seni yonlendiriyorlar, rahat yani. Boya yaparken dikkat et boyanmasini istemedigin her kenari,koseyi,yeri,alti,ustu bantla,kapla birsey yap, bantlari da ayni gun cikartmaya bak,eee sonra yaparim dersen cok zor oluyor, aklima geldikce yazarim.Kolay gelsin. Arzu ( Erhan desem enschede'den animsarsin)

Popüler Yayınlar