wir sind helden

MTV Brand New sayesinde tanistigimiz bir baska grubun, wir sind helden'in konserindeydik dun gece. Ilk duydugum sarkilari gekommen um zu bleiben'den cok etkilenmistim, sonra ogrendim ki butun sarkilari da bir sekilde guzelmis, cok sahsiyetli, komik ve eglenceli insanlar.

Daha vestiyer sirasinda beklerken farkettik ki Wir sind helden dinleyicisinin yas ortalamasi yuksek, otuz civarlarinda. Yas ortalamasi yuksek oldugu gibi izleyicinin gobek capi genis, kafa derisine dusen sac orani seyrek, gozluk ve enine cizgili polo yaka baba tisortu kullanimi yogun. Kadin seyirciler de genelde Koray'in deyimiyle 'teknik olarak' kadin. Sanki sehrin butun muhendisleri - ki burasi Eindhoven, elini sallasan fizikciye, bilgisayarciya, muhendise carpar- wir sind helden faniymis gibi bir goruntu cikti ortaya.

Konser de bizi hayal kirikligina ugratmadi hic, Judith abla bir nese yumagi, sevimli birisi. (Sevimli derken insanlara hakaret olarak kullandigim sevgi bocegi cinsinden sevimli degil, cool, tatli, ve iyi bir anlamda sevimli) Ayrica giyimini de cok begeniyorum kendisinin, Koray tunik aptal bir giyim esyasidir dese de.

On grup bir felaketti ama, Dresden'li fazla dar pantalonlu bir dortlu. Solist fazla ibneydi, sesi de korkunctu. Ne kadar gurultu yapip isiklari yakip sondururlerse o kadar heyecan yaratacaklarini dusunuyorladi heralde de beni sadece sinirlendirip migrenimi azdirdilar isik gosterileriyle.

Koray cook yorgun oldugu icin ne yazik ki konserin sonuna kadar kalamadik, soyme bir iki sarki kala kactik oradan ama cok memnun kaldim kendilerinden. Bundan sonra bir iki gun daha buradalarmis, sonra Almanya'da tura devammis. Ilgilenenler icin burda butun sarkilari da var.

Simdii bir kasimda da moke gelecek ama o hafta hem evi tasiyacagimiz, hem de koray efendi bir de isyerinde tasinacagi icin muhtemelen gidemeyecegiz. Yazik, bir sonraki sefere artikin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar