geldiler

Minik ve sevimsiz sehrimiz Eindhoven'de son aylarda bir hareketlilikdir gidiyor. Sehir fazla usumekten burnunun ucu donmus, rengi solmus ela gozlu, kara sacli kizlardan, gaga burunlardan gecilmiyor, sokaklar μαλάκας nidalariyla cinliyor. Kleine Berg'de evler yagmalanmaya, halaylar cekilmeye baslandi.

Fasist egilimleri olan bir insan olaydim 'Sehri Yunanlilar basti'derdim ama elbette ki boyle korkunc bir soylemde bulunmadigimi, icimde zerre kadar irkcilik olmadigini biliyorsunuz canim okuyucularim. (yazar burada onu hala okuyan muhtemelen 3 kisiye seslendi)

Yalan degil, sevgili Yunanlilarima sehri 'bastilar' demek hic de gelmiyor icimden, su can sikici yere bir renk, bir tad getirdikleri icin sevinc icindeyim hatta.

Yorgolarim, Nikoslarim, Sofyalarim, Elenilerim hepiniz hosgeldiniz (ozellikle yakisikli olanlariniz) hosgeldiniz de, hepiniz doktora falan yapmasaniz? Biraz da peynir uretimi, restoran isi, pastane gibi islere girseniz? Biriniz soyle guzel bi ouzeri acsa yaz gelmeden, nasil olur?

Hadi canlarim, kriz uzun, sehir hepimize yetecek kadar genis, dusunun bunu. Hosgeldiniz tekrardan. Ben gercekten baslangicini gozlemlemeyi becerebildigim ikinci goc dalgasindan cok umitliyim, sehre Polonya'lilardan daha hos bir etkiniz olacagina eminim. Goreyim sizi kardesler!

Yorumlar

lale dedi ki…
Türkiye'ye de geliyorlarmış. Biz evde saçımızı tarayamayan ama köyde gelin başı bağlayan insanlardan olduğumuzdan kesinlikle burada dikiş tuttururlari krizi de atlatırlar...

Popüler Yayınlar