Deniz karekafa aysurat


[Foto update: az evvel disari ciktim soyle bir yurumek icin, arka sokakta agaclar sokulmus megerse yerinden, Allahtan kimseye bisi olmamis]


Dis agrisi asla normal bir anda gelmez. Cumartesiyi pazara baglayan gece dis agrimdan inleyerek uyandim. Biraz bekledim, bir daha uyudum. Sabahleyin kendime geldigimde sag alttaki 20 yas disimin cikmaya calistigini ve enfekte oldugunu gordum. Tedbirli olmak her zaman guzel bisi, bunda iki sene evel benim 20'liklerim cikar yakinda ne olur ne olmaz, Hollanda'da surunmeyeyim diye Turkiye'deki doktorumdan boyle bir durumda kullanmak icin antibiyotikler almistim, hemen ictim, Koray'in agustostaki dis cekiminden kalan essegi bile uyusturur agri kesicilerinden ictim, gezmeye gittik.

Pazartesi sakin gecti ama sali gunu disim o kadar agrikesiciye ragmen sizlamaya devam etti. Kacinilmaz sonu bile bile ertelemek niyedir? Niye insanlar agrinin basladigi ilk gun gitmezler de acidan tepinene kadar beklerler? Bu sefer yok orasi enfekte, duzelsin oyle gideyim diye diye kendimi oyaladim ama dun sabah artik dayanamayacagimi farkettim. Essekkafa disci hemmen randevu verdi, gittim.

Bilmiyorum Turkiye'de haberlere cikti mi ama dun burada inanilmaz bir firtina vardi. Binalarin catilari coktu, yedi kisi oldu, Utrecht'te universite binasina vinc girdi, trenler, otobusler iptal oldu, insanlara zorunlu olmadikca sokaga cikmayin dendi falan. Yani den-mis. Ben sabahtan beri radyo dinlemedigim icin, televizyonumuz da tamirde oldugu icin herseyden habersizdim. Ben discinin oldugu sokaga sapacakken etrafta polisler gordum, kilisenin etrafini bantlamislar, insanlari ordan uzaklastiriyorlardi, aralarindan gorunmeden saptim sokaga, acelem vardi, hala bu civarlari iyi bilmiyorum, zaten islanip sicana donmusum, hic ara yol, alternatif yol arayacak halim yok. Allah allah dedim, heralde sokakta su borusu falan patladi, bu kadar suyun baska sebebi olamaz buralarda. (Bu kadar su dedigimde akliniza oyle Ayamama deresi falan gelmesin, Istanbul'da her yagmurda Kustepe'nin hali gibi, buyutecek bisi yok kanimca) yurudum gittim disciye.

Disci cirpi gibi kollu bir adamdi, bi bakti, tamam biz bu disi cekelim simdi dedi, ogrendim ki hafif enfekte olmus halde doktora gitmek daha iyiymis, dis daha kolay cikarmis, antibiyotik aldigin icin de iyilesirken daha az sorun olurmus. Iki saat uyusmami bekledikten sonra yaklasik uc saniyede cekti disimi, dunyanin en basit isini yapar gibi. Cirpi mirpi ama iyi cekti yani. Ust dislerimdeki gibi catir cutur ses de cikmadi, o kadar bosu bosuna gerilmisim yine. Sonra dikis atti agzima, recete verdi, gonderdi.

Gonderdi gondermesine ama ben disari bir ciktim, hava iyiden iyiye cildirmis. Evlerin duvarlarina sine sine yavastan yurumeye basladim, kapusonumu bagladim ama acildi, baktim olacak gibi degil, kendi haline biraktim. Koseyi tam dondum kiii, manyak gibi esmeye basladi. Hani ben ufak tefek, ince bir insan hiiic degilim ama resmen adim atamadim. Bir cam kumbarasinin oraya comeldim, ruzgarin azicik dinmesini bekledim, oyle ciktim yerimden. Sine sine, iki buklum eve geldim, taa Korayy isten eve gelince ogrendim etrafta olanlari da sukrettim.

Simdi disarisi piril piril gunesli, ruzgar da dindi. Benim yuzumun sol yarisi kare seklinde, sag yarisi da ay surat- cok uyumaktan umarim, yoksa o kadar sismanladigim gercegine hazir degilim henuz.

Yorumlar

dreambyduru dedi ki…
deniz 2 kere geçmiş olsun, hem diş için hem de fırtınadan sağ salim çıktığın için...
elif dedi ki…
gecmis olsun denizcim. benim de solumda bi curuk, sagimda bi oyuk, disciye gitmem lazim ama aynen o durumu bekliyorum iste.

7 kisi kanala ucmus dedi koray. cok guldum.
Deniz dedi ki…
Tesekkeur efenim, gecti bile zaten. Allaha sukur agrim sizim yok, butun olay gidene kadardi zaten, aynen agdaci gibi, gidene kadar mirin kirin, gidince aman iyi ki gittim. Bir daha bu kadar agrimasini beklemem diyecegim ama iddali kacacak, yine beklerim sanirim:)

Firtinadan ucmak da eve gelip isininca hos bir his olarak yer etti bunyede, hani sanki cok narinmisim de ohooo ruzgar esiyor da ucuyormusum gibi:)

Elif o yedi kisinin yani sira bir de Scheveningen'de (kessin yanlis yazdim ama dogrusuna bakasim yok simdi) bir kisinin denize 'uctugu' 'saniliyor'mus. Adam bir hafta ise falan gelmezse emin olacaklar yani. Oy oy, pek fena.

Popüler Yayınlar