Meraklar icindeyim, boyle dis bileyerek, 'hah bak iste' diyerek, entegre olunur mu? Bir gun sunu n gibileri okuyup da yeri geldiginde 'siz Hollandalilar' diye baslayacagima 'insanlar da ne kotu seyler yapiyor' der miyim?

Burada yasayacagiz ya artik biz hep, 'siz Hollandalilar' ve 'biz' im halimiz neye varir, ne oluruz?

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Ah Deniz, Yabanci kaynaklarda soykirim lafini bile cok az goruyorum. Katliam diye yaziveriyorlar. Sirplari nasil akladilar inanamiyorum!
elif dedi ki…
hadi hayirlisi.
tavsan dedi ki…
Demin yorum yazdim ama nidense kor olmusum word verificationi gecemedim. Soyle biseydi dedigim: onlar ayrimcilik yapmaya devam ettigi surece ben de ederim herhalde. Ama ben kalmiycam bu diyarlarda. Yine de entegrasyonu bilemiycem ama birilerinin onlarin anlamazliga geldigi konularda karsi konusmalar yapmasi iyi bisey be Deniz.
koray dedi ki…
ote yandan sorun hollanda'ya mahsus bir sorun degil; yani kacarak kurtulamayiz. siz turbanlilar, siz kurtler, siz kastamonulular diye uzar gider bu konu. sorun bunun nerde ve kim tarafindan basladigi degil kendi kendini yukselten (self amplifying desem olur mu?) bir surec olmasinda.

zamaninda emrah aydinonat bir segregasyon modelinden bahsetmisti ayrimin dogal yollarla gerceklestigine dair. tipki findik ve fistik dolu bir kavanozu calkalayinca findiklarin bir yerde fistiklarin bir yerde toplanmasi gibi. sorun burada birinin o kavanozu calkalamasi degil (o hep olur) herkesin aslinda kuruyemis oldugunu idrak etmekte yatiyor (bir ust seviye kimlik algisi).
Mert dedi ki…
hah sasirmadim ben, "modern" ahlak ve yargi anlayisi bu avrupanin ve amerikanin... Koray'in soylediklerine katiliyorum insan kendinin insan oldugunu anlayamazsa hayvanliklarina kilif bulmakta gucluk cekmez.

Popüler Yayınlar