yeni kurstan izlenimler

Haftabasindan beri yeni kursuma gidiyorum, basimi kasiyacak vaktim yok. Yogun derken abartmiyorlarmis, cok vaktimi aliyor. Kullandigimiz teknik ezberlemeye dayandigi icin her gun saatlerce kanallari, Amsterdam tarihini, dogalgazin Hollanda'da nasi bulundugunu, Hollandali'larin oturma odalarinin nasil duzenlendigini anlatan bir sesi dinleyip duruyorum. Kelime kelime ezberledigim sayfalarca metinler ruyamda da pesimi birakmiyor ustelik. Bu sabah 'Nederland ligt in de West- Europa' diyerek uyandim.

Sinifta on dort kisiyiz, herkesin anasi yasindayim, bir suru Hollanda'ya geleli uc ay olmus cocukla birlikte takiliyorum, bu epey ic sikici. Cocuklarin dunya gorusleri, fikirleri, herseyleri belirli bir yerde tikandigi icin konusma saatinde aci cektim resmen. Bakalim, iki ay dedigin hizla gecer.

Ha bu arada, Tilburg'da bisiklet dersi diye birsey varmis, Hollandalilasma -uyum programi cercevesinde, harika degil mi?

Hadi bakalim, ben simdi 'Er gaat niks boven de Enschedese Markt' (Enschede pazarinin ustune krali gelse tanimam manasina geliyor) isimli, eski sehrimizin pazar yerinin ne kaddar da sahane oldugunu anlatacagim kompozisyon odevime doneyim, daha okunacaklar vaar, dikte vaar, oyyyhh ogrenmem gereken coook sey var, cook.

Yorumlar

evren dedi ki…
o "enschede pazari" konulu kompozisyona mavi'nin cok katkisi olacagini düsünüyorum. hala yasini tutuyor, bekle birkac gün, dönünce yazsin sana. sen de arta kalan vaktinde mailime yanit verirsin belki. :P
ha bir de belki sevinirsin diye; perdelerden artan birazcik kumastan yastiklar dikiliyor.
tavsan dedi ki…
Hah, ben de tam ROC'a seni bizden alakoydugu icin kufredecektim ki yeni yazi yazmissin:)
Ayrica buradan Koray'a seslenmek ve kendisini yazmaya tesvik amaciyla (:P) hakkinda bilmedigimiz 5 sey icin sobeledigimi belirtmek istiyorum.
Bir de Donna'yi yorum bolumunde olsa bile gordugume sevindim, merak ediyordum..
Veee, ben Amsterdam'a geliyom Mart'ta konferans icin. Eposta atcam size detaylar icin bi ara.
Bence bu blogu foruma donusturelim:P
Mine dedi ki…
Anlıyorummm anlıyorummmm Hollandaca anlıyorumm !!! :)
Kurs işinin öyle ya da böyle yolunda gittiğine sevindim.
Umarım evle ilgili problemleri de çözmüşsünüzdür.
Sevgiler,

Gizli okuyucunuz:
Mine.-
:)
elif dedi ki…
denizcim kolay gelsin.
cokk heyecanliyim senin icin. cok da ozeniyorum.
ayrica enschede'de sivri biber filan buldugundan bahsettigini hatirliyorum, cok sasmistim. ne tuhaf buyuk sehirlerin daha kit olmasi.

Popüler Yayınlar