know your (inner) teyze*



Dun gece aklima geldi, her ay banyoda meme kontrolu yapiyoruz ya, iste aynen onun gibi zaman zaman teyzeligimizi de olcmemiz lazim.

Hani her yil Mart/ Nisan geldi mi hepimizde bir hareketlenme oluyor, allaaah got gobek aldi basini gitti, selulitler yorgan gibi olmus deyip kendimizi misir puskulu caylarina, at kili firclara adiyoruz, banyodan tuvaletten cikamiyor oluyoruz ya, onun gibi yilda bir kere kendimizi teyzelik detoksuna almaliyiz bence hanimlar, sonucta teyzelik de basini kucukken ezmemiz gereken bir hadise.

Ben dun bir baktim, ohoooo almis basimi gitmisim son yillarda. Neler mi olmus, gelin birlikte inceleyelim:

1. Oturma odasi: Arkadaslar, benim bir oturma odam olmus caktirmadan. Hani tam o tasrada evlerde falan olur, misafir geldiginde degil, evde kendi kendineyken oturursun, en fazla cok yakin bir arkadasini orda agirlarsin, iste o oda. Dun aksam kocam salondan tam cikmak uzereyken, bu aksam burda otursak mi, nicedir oturmadik diyince bir farkettim ki, misafir olmayinca oturmuyoruz artik alt katta.

Bu bahsettigim alt katta misafire cikarip kendime cikarmaya kiyamadigim kristaller, gumusler falan yok bu arada, belirteyim. (Henuz mu demeliyim?) Sirada ne var? Evi bucagi pembe duvar kagidiyla kaplayip dantellerimi mi cikaracagim?

Misafir odasi/ oturma odasi ayrilmis vaziyette olan tanidigim (kayinvalidem ve onun kankalari haric) tek insan ben olduguma gore, bu kategoride kendime ekstra puan veriyorum, +50 teyzelik points.

2. Misafir terligi: Evimde uc cift kendi satin aldigim iki cift de annemlerin geldiklerinde biraktigi, toplam bes cift misafir terligi var. Terliklerden bazilari topuklu. I rest my case. +50 teyzelik point, terlikler icin, +20 topuklu terlikler icin.

3. Iclik: Termaldi, iclikti, heattech ozel kislik kiyafetti, hepsini ust uste giyiyor, yine isinamiyorum. +15 teyzelik points. (Burda cok soguk bir iklimde yasadigim icin kendime kiyak gectim farkindaysaniz.)

4. Yun kusak: Burda artik yatacak yerim yok, bildiginiz anam babam isi olmasa da bir tur yun kusagim bile var. +50 teyzelik points.

5. Toplu tasima davranisi: Bir zamanlar bu satirlarin yazari sosyal fobileri olan bir insandi. Eskiden iki kisilik bir koltukta kendi basina yayilmis bir insani gorsem hayatta o insani uyaramaz, ahirda yasiyor essolusu diye sinirlenerek ayakta giderdim otobuste. Simdi, elimde semsiye varsa, semsiyenin ucuyla etrafa yaydiklarini gostererek toparlaniverin diyiveriyorum. Bes seneye ben yasliyim, yer ver kivamina gelecek miyim acaba (Allah korusun)

+30 teyzelik points.

6. Toplumla genel iliskiler: Aynen annem gibi, cenem acildi. Annem 'abla gec kalacak misiniz'diye soran otopark kahyasina butun gunluk planimizi, hayat hikayemizi falan anlatir. Kendimi zaman zaman Kurtulus'ta gezerken annemin kanka oldugunu bilmedigim esnaftan yorumlar alirken bulurum. Sagolsunlar, hosgeldin derler, annen gelecegini soylemisti derler de... ben o insanlari bilmiyorum ki?

Iste ben de annem kadar olmasa da tanimadigim insanlara anlamsiz uzun konusmalar yaparken buluyorum kendimi zaman zaman. Hollanda gibi bir ulkede herhalde dumduz akil hastaligina delalet ediyor bu yaklasim, ben Turkum, bizde boyledir, annem de boyledir demek beyhude.

+60 teyzelik points.

Gordugunuz gibi toplam +275 teyzelik puani ile feci yollara dogru gidiyorum. Bu gidise acilen bir son vermem lazim. Otobuste oturmayi seviyorum, ondan vazgecmeyecegime, - 20 derecede affedersiniz zike zike iclik giyecegime gore tek yapacagim sey oturma odasini baska birseye cevirmek (Ebrusallicilik oynayip Pilates odasi mi yapsam?) ve o misafir terliklerinden acilen kurtulmak.

Ya siz, siz ne kadar teyzesiniz?
* icinizdeki teyzeyi taniyin

Yorumlar

jelatin dedi ki…
yün kuşak nedir bilmiyorum. ya da cidden "kusak" ? "kuşak"tır diye düşündüm.

ama bu sene ilk kez, mahalleme megafonlarla gelen domates kamyonetine mutfağın penceresinden seslendim. cüzdanımı kolumun altına alıp indim. 8 külo domates alıp evde manyakçasına rendeledim. eşit miktarda buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa attım. (+40 teyzelik points)

allahtan henüz onlarla türlü vs. yapmıyorum. makarna sosu yapıp şarap eşliğinde götürüyorum. (-10 teyzelik points)
Deniz dedi ki…
@jelatin: o elbette "kuşak", merak etme henuz oyle yerel sive olaylarina girecek kadar teyzelemedim.

Ve hayir, agizinin tadini biliyorsun diye teyze olmazsin merak etme. Afiyet olsun o domatesler!
serpil dedi ki…
Hayatımda okuduğum en tatlı yazılardan biri, harika tespitler, favorim 6. madde :)
kip dedi ki…
ben hijyen konusunda çıldırmış durumdayım. en son yeni elektrikli süpürge ve endüstriyel buharlı temizleme aleti/süpürgesi aldım. fayanslarım ve derz aralarımı buharlı aletle fırçaladıktan sonra "ne kadar da temiz ve güzeller ve anneminki gibiler" diyerekten karşısına geçip hayranlıkla bakarım herhalde..

yün kuşak iyiymiş yalnız ben de alayım.
Dudu dedi ki…
yün kuşak ne ya? kaybediyorsam bir o bilmediğim kuşaktan ve bir de oturma salon kısmından kaybediyorum ki evim küçük (yerim dar da der yeni gelinler). ben bayağı bayağı bir teyzeyim seninkiler de normal geldi bana :)
Esterhazy dedi ki…
kalk aksama amsterdam'a cilgin gay clublara gidiyoruz. ustelik kontrol edicim ustundeki etek dizini gecmicik ve de bir ingiliz teenager'i gibi tek parca meme dekolteli bluz giyeceksin!! 12 koktely sonrasi 3 bira ile de cila yapicaz.
Müge Hestbaek dedi ki…
Deniz bu müthiş bir yazı. Teyze Points günlük olarak hesapladığımız bir şey haline geldi. Her seferinde kopuyoruz. Bir ara üşenmez yazı yazarsam kendi puanlarımı toplayacağım. :)
Deniz dedi ki…
@Muge: Yeni kriterleri duymaktan mutluluk duyarim, bilmeden ne puanlarim vardir kim bilir?
sakinn dedi ki…
Dondurma kaplarini atmaya calisanin ustune on kaplan gucunde saldirmam kac teyzelik points?
Bi de cam kavanozdaki her ne ise (salca, tursu, recel, bal, nutella, pesto sos) o kavanoza kim bilir neler koyacagimin hayalini kurmak kac teyzelik points?
Adsız dedi ki…
Harika bir yaz olmuş, teyzelik puanım yüksek çıktı, durumum vahim

Popüler Yayınlar