bir Paris gorememek

Merhaba,

Adim Deniz, yirmisekiz yasindayim, yedi senedir Avrupa'nin ortasi tabir edilecek bir memlekette yasiyorum, evimden cikip Paris'e arabayla bes saatte varabiliyorum ve itiraf ediyorum: Paris'i bir gor(e)medim.

Onceleri para yoktu, vakit vardi. Paranin oldugu vakitlerde oncelikler bir sekilde farkliydi. Olmadi, denk dusmedi bir turlu.

Oyle Fransiz hastasi oldugumu falan dusunmeyin, aksine onune 'dallama' koymadan Fransiz diyemeyengillerdenim ben. Oyle viji viji konustuklarinda agizlarina vurasim gelir, killi buyuk burun deliklerine, kokulu peynirlere de oyle ozel bir sempatim yoktur aslinda.

Yine de aklima geliyor, mesela her ay banyoda mememde bir kitle var mi yok mu diye kontrol ederken icimden geciriyorum, simdi bisi bulacagim, oldugumde arkamdan bi Paris'e bile gitmedi diyecekler diye. Icimi depresik dusunceler kapladiginda (ki haftada iki kereye tekabul ediyor) diyorum, salak hayatta ne becerdin, ne gordun ki bu gune kadar, bi Paris bile gormuslugun yok senin. Abuk sabuk her yere uc kere gidersin, herkeslerin bayildigi buyuk sehirlere gelince erinirsin. Ne bicim insansin?

Tamam bir ruh hastasi olabilirim belki ama insan bi Paris'e gider di mi ya?

Isin fenasi bu is uzadikca, bu geziyi vergi formu doldurmak, bahcedeki otlari yolmak cinsinden bir angarya gibi gormeye basladigimi farkettigimden beri iyice tatsizlasti, simdi canim hic gitmek istemiyor.Ama iste, lazim.

Evlilik yildonumumuz kapida, Koray dedi ki Paris'e gidelim bu yil da. Moh dedim, soguk olur, hic cekemem.

Tropik bir adaya falan da degil, Gent' e gidiyoruz simdi. Paris, belki bu bahara?

Yorumlar

Esterhazy dedi ki…
e yani haksiz da degilsin. kim ister ki kadehini 8 oyroya ictigin sarabi koltuk alti terli ama kibirinden odun vermeyen "Vinsa" isimli igrenc garson kafana atarcasina koysun masaya! kim ister ki 9000 kisilik 7500 tane ayri cekik turist grubunun arasinda kalip da cinnet gecirsin? kim ister ki luvr'a ve eyfel'e gitmek zorunda kaldigin icin kalbin sikissin, o 9000 metrelik kuyruklarda varislerin azsin...

Gent iyi bence de ya. Mis gibi!
Deniz dedi ki…
Terbiyesiz. Varislerim azsinmis.

Sensin varisli.
özgün dedi ki…
amaan o kadar da bisey yok paris'te:) bak ben de hala londra'ya gidemedim,nolcek?
SECMO dedi ki…
Merhaba,
Ben Hollanda'ya yeni geldim. Buraya gelmeden önce Hollanda ve Eindhoven (ben de Eindhoven civarında yaşıyorum, Waalre'de, küçük bir köy:(((...) hakkında internette araştırma yaparken buldum buloğunuzu...Burdaki ilk zamanlarda, henüz alışma süreci ile cebelleşirken, bazen de ne işim var burda derken, ara ara baktım bloğunuza...Çok keyifle okudum yazdıklarınızı...Hatta okurken kahkaha attığım, eşimi şaşırttığımda olmuştu...
Gönlünüze sağlık, sevgilerimle...
Dürdane Jacobs
Pinar dedi ki…
Ahahaa cok guldum ben sana. Icimden bir his gideceksin Paris'e diyor, bu sene bitmeden. Hadi bakalim.
Unknown dedi ki…
gent de güzel. hem paris'e gitmeden dinlenip gidin, o kadar çok müze varki, ve bazı müzelerin o kadar çok merdiveni var ki!!

Popüler Yayınlar