Annem ayin 14undeki yuruyuse katilmak icin usenmeden Ankara'ya kadar gidecekmis. Sana cok gulmekle cok cok gulmek arasinda tereddut ediyorum dedim, aman sen ne anlarsin diye cevap verdi.

Zaten annelerin demokrasi anlayisi da kendi konusma ozgurluklerinin kesilmemesinden (yani onlar azarlarken ama anne diye araya girmemekten) gecer, degil mi?

Askerlerle rektorlerin basini cektigi, adini dogru durust koymaya bile korktuklari bir yuruyuse benim uc darbe gormus 'eski solcu' annem kosa kosa katiliyor, 'Cumhuriyetine' sahip cikmaya...

Tam da eski komsunun dedigi gibi 'dun dundur, bugun bugundur' di mi annecim?

Yorumlar

daphnevega dedi ki…
Deniz, bu seferki yürüyüş hakikaten önemli bence. Bir gün sonra Cumhurbaşkanlığı adaylarının açıklanması durumu olduğundan.. Aslında neyin önüne geçebiliriz bilmiyorum ama yine de bir şeyler yapmak için, tahmin ettiğimiz kadar az sayıda olmadığımızı göstermenin tek yolu bu olduğu için belki de, ben de orada olacağım. Yüzbini aşması bekleniyor sayının, umarım güzel bir şeylere vesile olur, ne diyim :)Anneni tebrik ediyorum, geçen seferki yürüyüşte de genç sayısının orta yaşlılara göre azlığı oldukça düşündürücüydü. Ne varsa onlarda var!:)
Adsız dedi ki…
Bence tamamen doğru düşünüyorsun..Bu seçim tartışmalarını rejim tartışmalarına bilerek çekiyorlar..Bu mitingi organize eden derneğin başkanı bir zamanlar darbe planlamış bir adam.Ne diyeyim..Bunları annene anlatman çok kolay olmayacak..anne sonuçta,tüm anneler gibi..
Adsız dedi ki…
merhaba deniz.bi insan bu kadar mi dikkatsiz olur,oluyormus demek.daha burayi yeni kesfettim :)
uzaktan
teyzenteyfik dedi ki…
Ben o kadar cok bayragi bir arada görmeyi cok ürkütücü buluyorum. Zaten spor karsilasmasi disinda bayragi, nerenin bayragi olursa, ürkütücü buluyorum ben.

Popüler Yayınlar