uyuzum

1.Ferhat Gocer: Ferhat Gocer'in hayatimdaki faydasini yadsiyamam aslinda. Onemli bir boslugu doldurdu, hani tanimlayamadigim ama habire karsima cikan durumlardan biri onda, onun 'sanatci kisiliginde' onun o 'nezih' halinde ve dinleyicisinin de ona paralel halinde vucut buldu, ben rahatladim. Gecen hafta yasadim bu aydinlanmayi. Koray'la the automatic konserine gidiyorduk tam, ayakkabilarimi giyiyordum, baktik soyle bir birbirimize, Koray insallah beni iceri alirlar, bi ust yas siniri yoktur diyip sinirli sinirli guldu, ben bana da 'abla Ferhat Gocer bu aksam cikmayacak, haadi kapinin onunu mesgul etme' derler heralde dedim. Birbirimizin estagggfurullaah , ne varmis yasimizda demesini bekleyerek bir sure daha bakistik. Ikimizin de agzindan oyle bir laf cik(a)madi, otobusu kacirmayalim bari diyerek lafi yavsakca degistirdik.

Ferhat Gocer dinlemek annelesmek, jean ile altin seti takmak, krediyle banliyode site icinde bahceli, otoparkli ev almak, tatil koyune tatile gitmek, eve Turk bayragi asmak, barda beyaz sarap icmek gibi. Hepimizin icinde bir yerlerde bir Ferhat Gocer ani, bir Ferhat Gocer egilimi var. Gizli ibnelik, gizli fasistlik gibi bisi bu.

O kekremsi, his botoxlayci, herseyi ayni hissizlikle, bakin ne guzel sesim var diyerek soyleyen ses, o Candan'a gidenlerle kesisim gosteren dinleyici kitlesi falan, iyhh iyh, anladiniz beni siz.

Cumlemize bu Ferhat Gocer anlarindan uzak gunler diliyorum, biliyorum bazen basina geliyor insanin, kacmak mumkun degil ama yine de dilerim.

2. Iclal 'acilarin masum kuzusu' Aydin: Kendimi gectim. Benim bu dunyadaki herseyi diline dolayan, mutsuz, huzursuz, suratsiz, herseyin en iyisini kendisinin bildigini sanan, simarik, ukala bir Allahin cezasi oldugumu zaten hepiniz farkettiniz. Isim gucum olmadigi, hayatta bir adim yol alamadigim icin millete bok atmayi marifet bildigimi, kendimi cok akilli sandigimi dusunuyorsunuz, ne diyeyim, yerden goge haklisiniz. Ama durun. Su dunyada gamzeleriniz olsa, adiniz Iclal, soyadiniz Aydin olsa kendiniz, sevgili kizkardesiniz ve temizlikciniz disinda butun dunya hakkinda oyle dusunecektiniz.

Iclal hanim melek, butun dunya kaltak, Iclal hanima herkez pandik atmak icin sirada bekliyor, Iclal'in ayagini kaydirmak, maddi manevi mutsuzlugunu saglamak icin herkesler hazir ve nazir, ama o vakkuuurrr bir prenses kibin, bir sogukkanli ve onurrlu kralicaa kibin, yikilmadim diyor. Bunlar olur, ben oyle basariliyim, oyle sahaneyim, oyle iyiyim, oyle icli bir sesim, oyle derin gamzelerim varr kiiii herkesler beni kiskaniyor diyor. Onun bu muhtesem sahsina yapilan hain saldirilari olgunca, hanimefendice ve sakince karsilayip kafasini dik tutma halleri hepimizin suratina bir tokkkaattt gibi carrrpiyor. (Srrakk) Gizli gizli, buyuyunce onun gibi hisli, sahane, uretken, kalemi kuvvetli ve muhtesem bir oyuncu olup boyle salirilara ugrayinca bu yasadiklarindan ders cikaracagimi dusunuyor, evde o icli sesle siir okuma provalari yapiyorum. Sair koca konusunda cok sansli degilim ama, bizimkisi ancak kopru alti camcam/ opsun seni amcam cinsinden beyitler yazabiliyor. En azindan haikuya sardirsaydi, bi havam olsaydi. Hayir, ben oyle gamzeli bir insan da degilim ki, zaten bes sifir ekside basliyorum olaya.

Diyecegim o ki, insani varostan alsan da varos insanin icinde olmayagorsun, olmuyooor, olmuyor.

Simdi bir haftadir Oray Egin'e ve yarismasinin adi neyse, iste ona Youtube'da baksam mi diye dusunuyorum. Yillar evvel bi kere Oray Egin'le Acik Radyo'da tanismistim ben, 'Mirabaaagg ben Oraayy' dedigini duyar duymaz hic ablamla goz goze gelmeden kendimi tuvalete atmistim, gulmeye. O zaman on bes yaslarinda duz duvara bakinca gulebilen bir hayvandim ama, belki gecmistir sesini duydugum anda gulmelerim. Du bi deneyeyim.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
uyuzsun muyuzsun ama ben seni okumayı çok seviyorum türkiyeye döndüğünde düzeleceğini(acaba) bizden biri olacağını umuyorum :-)
sevgilerimle ferhat göçer tadında bir şarkıyla iyi günner diliyorum...


seninyazılarınıuzunzamandırtakipedenanonimkişisi..
Adsız dedi ki…
İclal aydın hakkında daha güzel bir yorum yazılamazdı. Ben de yalnızım sanıyordum :)
ycurl dedi ki…
Deniz,
sayende Ferhat Gocer'in kim oldugunu ogrendim. Basim goge mi erdi? Zor :) Iclal Aydin konusuna da cok guldum ama Tuna hakkinda da yazmak gerek. Olay tek tarafli degil. Kumdan kaleler ile tanimistim Tuna'yi sonra siirleri ve sonra o da dogru yolu buldu reklam dunyasina girerek. Populerden kacis yok galiba!
ilber dedi ki…
pınar altuğ un dudaklarını büzüp iki elinin parmaklarını birleştirip döndürmesiyle ve mıymıy mıymıy deyip şirinlik yapmasıyla ilgili bi uyuzluğun da var mı deniz? varsa yazsana:)

Popüler Yayınlar